Sunday, August 03, 2008

Pluim voor Pixar

Net terug van een cinemabezoek (man, was dat lang geleden!). Voor mijn zus haar verjaardag naar WALL-E gaan zien. Een ideale reden om deze nieuwe Pixar-film te gaan bewonderen op groot scherm (digitale versie!).

De film omvat alles wat een Pixar-film moet bevatten: een origineel verhaal, knappe muziek, geweldige kleine details, een hoofdrol die de publiekslieveling wordt van elke kijker en natuurlijk ... (dé reden om het op groot scherm te gaan zien) verbluffende grafische toestanden. Chapeau voor de ploeg die dit in beeld heeft gebracht.

Ook een extra vermelding voor het geluid in deze film, vooral de robots dan. De 'stemmen' van WALL-E en EVE passen gewoon perfect bij de personages. Ik veronderstel dat hier wat research aan te pas is gekomen (op de website kan je kort enkele blikken achter de schermen bekijken).

De kleine details in de film zijn gewoon subliem. De iPod die gebruikt wordt, het materiaal dat WALL-E verzameld, ... en wat ik persoonlijk graaf vond, is het geluid dat WALL-E maakt wanneer hij is opgeladen: het startgeluid van een Mac :-) Zo zie je maar dat Steve Jobs nooit ver weg is (ook al heeft hij Pixar vorig jaar verkocht, hij is aanwezig in de film én de aftiteling bij Special Thanks)

Een aanrader voor iedereen!

1 Comments:

At 9:22 AM, Anonymous Stijn said...

Zowaar het beste van Pixar tot nu toe. Zeker de eerste 45 min. Idd een aanrader !!

 

Post a Comment

<< Home