Wednesday, November 01, 2006

Écht wel een ongemakkelijke waarheid ...

Ik heb de documentaire van Al Gore gezien die zoveel aandacht krijgt de laatste dagen. En net zoals ik vreesde was een een heel beklijvende documentaire die je er doet aan herinneren hoe fragiel onze planeet is en hoe slecht we ze momenteel aan het behandelen zijn.

Het knappe aan de documentaire is dat ze feiten laat zien. Geen doemscenario's, gewone feiten. En ... oplossingen. Samen kunnen we er iets aan doen, maar uiteraard kan één land niet veel doen. Het moet samen gebeuren met iedereen.

Ik heb wel respect gekregen voor Gore die al jaren de hele wereld rondreist om deze boodschap naar zoveel mogelijk mensen te brengen. En zoals hij zegt: political will is a renewable resource. Laten we hopen dat de politiek wakker wordt geschud en handelt.

Maar ... zolang wij (Jan en alleman uit de straten) ook niets doen, zal de politiek ook niet veel kunnen doen. Bezoek daarom zeker de website www.climatecrisis.net om handige tips & trics te leren over hoe we door hele kleine dingen samen al heel veel kunnen goedmaken.

Ik raad iedereen bij deze aan om ZEKER naar de film te gaan kijken of de DVD aan te schaffen... Een échte aanrader voor iedereen!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home