Thursday, May 29, 2008

www.spam.tk

Vroeger, in de tijd dat het internet in volle bloei was, hadden er heel wat verenigingen, groepkes, ... een domeinnaam van Tokolau (de bekende dot.tk). Gratis een domain forward, dat was interessant voor alle (vooral jonge) mensen die geen geld wilden geven aan een domeinnaam. Het was zelfs hip om een dot.tk te hebben.

Tegenwoordig wordt het (bijna) niet meer gedaan, maar af en toe zijn er nog mensen die het gebruiken. helaas is er nu altijd reclame aan gekoppeld en daar gaat deze post nu over. Ik ben op de site van een lokalen chiro op een heel vreemde vorm van 'reclame/entertainment' gekomen.

Het betreft een schietspel van één of ander louch bedrijf dat weer het geld van de mensen wil aftroggelen. Niets nieuws onder de zon (belspellekes, 'hit the monkey', ...), maar ze laten 2 gezichten verschijnen en verdwijnen om op te schieten: dat van Paul Jambers en Marc Dutroux. Het spel is gemaakt door Nederlanders, maar ik vind de combinatie van beide personen toch wel heel vreemd. Ik heb er screenshots van genomen die je hier, hier en hier kan bekijken.

Geen idee of Nederlanders de interviews en programma's van Jambers gelijk stellen aan de daden van Marc Dutroux, maar ik vind het toch nogal een vreemd gedoe. Helaas zijn deze popups zelfs de popup-killers te slim af. Oplossing: registreer een .be, dan heb je geen vreemde zaken gelinkt aan jouw website.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home