Friday, April 17, 2009

Circenses


Gisteren ben ik getuige geweest van misschien wel het meest creatieve werk dat ik ooit heb gezien. We zijn met BBC naar de nieuwste show van Circus Ronaldo gaan kijken. In een circustent, een typische show van Circus Ronaldo, maar van welk niveau!

Het idee is even eenvoudig als briljant: de show wordt in 2 gesplitst. In het ene deel zie je de show zoals dat de bedoeling is, in het andere deel zie je wat er backstage gebeurt. Er wordt zo knap op elkaar ingespeeld dat je het geheel pas echt begrijpt als je de 2 delen hebt gezien. Alles wat misloopt of gebeurt, heeft ook een reden. En die ontdek je op het einde. Er zit een razend ritme in de show dat je op het einde doet beseffen hoe zwaar dat allemaal moet zijn. Een pluim voor de bedenkers en acteurs/circusartiesten. Dat dit Belgisch is, maakt het alleen maar beter.

Kortom, een echte aanrader voor iedereen die houdt van een flinke portie humor, een vleugje romantiek, een flinke laag gezond gek zijn en gepeperde acrobatie. Meer info op de (ietswat oude) website van Circus Ronaldo.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home