Sunday, March 21, 2010

Stappen. Lang stappen.

Tom stelde voor om de zwaarste GR-route van ons land te wandelen: van Bouillon naar Vresse-sur-Semois. 32 kilometer, voortdurend stijgen en dalen, klauteren, ... kortom een uitdaging voor mezelf na meer dan 4 jaar geen 15 kilometer gewandeld te hebben door het voorval met mijn voet.

Met een groep van 6 maten naar Vresse-sur-Semois. Wagen achterlaten en allemaal naar Bouillon. Net bij aankomst, begint het daar te regenen. En omdat we na 2 minuten al goed nat waren, wordt er besloten om onmiddellijk de rood/witte markeringen te volgen.

In het begin gaat alles vlot. Oké, we worden goed nat; maar dat kan geen kwaad. Na 15 kilometer beginnen een paar mensen (mezelf voorop :->) het toch wel zwaar in de benen te voelen. Nog niet eens in de helft en al goed moe. Maar de sfeer zat er goed in en we stappen dapper voort. Wanneer we na 26 kilometer uitkomen in het eerste dorpje (Auby-sur-Semois), ontdekken we dat we toch helemaal in het begin de verkeerde kant hebben genomen...

Bouillon was het dichtste bij, op 14 kilometer. We besluiten dat 2 personen terug naar Bouillon gaan om de wagen te gaan halen. Aangezien het mijn wagen was en ik de enige ben die daarmee mag rijden, moest ik sowieso verder stappen. Gelukkig werd ik vergezeld door Tim, a.k.a. de expert in liften. Ik denk dat we nog een 4 à 5 kilometer in het totaal hebben gestapt. Toen werden we opgepikt door een vriendelijke meneer die ons naar Bouillon heeft gebracht. Oef!

Terug naar de rest van de groep die ondertussen had doorgestapt tot in Les Hayons. Ze opgepikt, gereden naar Vresse-sur-Semois en daar iets gaan eten en drinken. En dan ... overal zeer in de been spieren, de hele avond lang. Lang geleden dat ik dat nog eens had gehad :-)

Vandaag is alles weer in orde. En van Tom een mooi overzicht van de route gekregen die we dus uiteindelijk hebben gestapt. Hij had een GPS-ontvanger mee die de hele route heeft geregistreerd: leve de technologie :-) En volgende keer zorgen we wel dat we de juiste richting nemen. Ik heb mij alleszins goed geamuseerd.

Zoals je ziet hebben we ook nog 'een Patteke' gedaan. Ook wel gekend als een weg inslaan, lang stappen, stijgen, dalen en dan constateren dat je op hetzelfde punt uitkomt. Toch best de kaarten meenemen en grondig bestuderen volgende keer :-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home