Wednesday, September 10, 2008

Key Note Steve Jobs


Terwijl er vooral wordt gesproken over hoe 'mager' de key note van Steve Jobs wel was en dat er niet echt nieuwe producten zijn gelanceerd (je kan toch niet elk half jaar met iets totaal nieuws op de markt komen), is het mij vooral opgevallen hoe slecht het met Steve Jobs gaat. Hij straalde de kracht die we gewoon zijn van hem amper uit.

Enkel weken geleden plaatste Bloomberg per ongeluk een bericht van zijn dood online. "De berichtgeving over mijn dood is sterk overdreven" vertelde Steve Jobs, maar je voelt wel dat hij lijdt, dat hij door zijn kanker minder kracht heeft.

In elk geval: de nieuwe Nano ziet er chic uit, de Classic bestaat enkel nog in één versie, de nieuwe Touch heeft niet echt zoveel nieuws te bieden, behalve dan dat Apple naast muziek, foto's, video en gsm, nu ook de game-markt aan het betreden is. Er zijn al honderden games te downloaden via (de net vernieuwde) iTunes. Eens kijken of Sony en Nintendo dit als concurrentie beschouwen. In elk geval heeft Apple nog een lange weg te gaan als ze marktaandeel van deze 2 spelers wil afnemen.

Meer info op www.apple.com of de keynote kan je hier opnieuw bekijken.

PS: De Nano heeft wel een grave feature: als je je liedje beu bent, schudt je even met de iPod en shuffled hij naar een ander lied. Iets wat ze daar 'Shake to Shuffle' noemen. Cool :-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home